Trio Mio


Foråret 2021 i Jazz Esbjerg

Prisvindende dansk /svensk kontemporær folkemusik.


I hjertet af Trio Mio ́s musik ligger et brændende ønske om at give nyt liv til dansk/svensk folkemusik. De spiller musikken på deres egen måde, gør den til nutidig musik som bibeholder dyb respekt for den tradition hvoraf musikken er rundet.


Resultatet er ny, forfriskende og helt særegen: kontemporær folkemusik skabt fra det specielle punkt hvor traditionen møder nutiden og lader sig inspirere af andre stilarter som jazz og klassisk musik.


Man er aldrig helt sikker på hvad der skal ske: Smukke, rolige og luftige melodier bliver afløst af hurtige, uforudsigelige og til tider vilde improvisationer. Men sikkert er det, at musikken spilles med intensitet, virtuositet og glæde, som efterlader lytteren åndeløs – og smilende.


TRIO MIO består af:
Kristine Heebøll : violin

Jens Ulvsand : bouzouki, guitar og sang

Peter Rosendal : klaver, wurlitzer og flugabone
Trio Mio har eksisteret siden 2004 og udgivet 6 CD ́er :
2018: “Polyglot Pike”

2014: “Grevinden / Countess / Grevinden”

2011 : "Love & Cigars"

2007 : "Stories around a holy goat" 2005 : "Pigeon Folk Pieces"

2004 : "Trio Mio”


I alt er Trio Mio blevet hædret med 8 Danish Music Awards - FOLK for deres albums.


Ydermere var de nomineret til en DMA Jazz for “Årets Album” i 2020. Koncerten er opvarmning til årets Folk og Fæstival (Klik og læs mere)


Koncerten stater med en lille afdeling med den lokale sanger Ellen Bathum 


Ellen Bathum har med optrædender på blandt andet Roskilde Festival og en P3 rotation med sangen ‘700 Angels’ i bagagen, kandideret til at blive en af Danmarks næste store pop artister med sit pop-projekt ELBA.
I ELBA regi bliver hendes catchy synthpop bakket op af et energisk band, men denne aften kan man opleve hende i en mere nedtonet setting, hvor hendes sange får nyt liv ved flygelet.


Ellen studerer sin kandidat i rytmisk sang på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg.