Onsdag d. 12. maj
Seamus Blake Trio
feat. Jesper Bodilsen & Martin Andersen
Koncerten finder sted på konservatoriet i Esbjerg (SDMK)
Seamus Blake - sax
Jesper Bodilsen - kontrabas
Martin Andersen - trommer
Vi får i maj måned 2021 fint Danmarksbesøg af den vidunderlige saxofonist og komponist Seamus Blake.
Seamus Blake betragtes som en af de bedste saxofonister i sin generation.
Han har i de senere år udfoldet sit mageløse musikerskab som leder og co-leder af talrige ensembler og har udgivet 13 albums i eget navn.
Hans samarbejder med bl.a John Scofield, Herbie Hancock og Wayne Shorter har givet ham en plads i den absolutte internationale jazzelite.
Trioen med Jesper Bodilsen og Martin Andersen så dagens lyd på en international turné i sommeren 2019.
Det følges nu op med tre koncerter i Danmark som optakt til en to ugers Europaturné.
Seamus Blake Trio feat. Jesper Bodilsen & Martin Andersen er en powertrio og et overflødighedshorn af intenst sammenspil for alle som holder af improviseret musik af allerhøjeste klasse.
Fredag den 1. november 2019 kl 20.00
Café Ørsted på SDMK i Esbjerg
Kathrine Windfeld & Aarhus Jazz Orchestra
Kathrine Windfeld har de seneste år blæst anmeldere og publikum bagover med sine farverige, eksplosive kompositioner og raffinerede arrangementer, og er samtidig en rost og anerkendt dirigent og bandleader.
Sammen med Aarhus Jazz Orchestra, et af Danmarks førende bigbands, fortolkes Kathrine Windfelds materiale - både nyt og gammelt - og der er således lagt op til en koncert, som på højeste niveau vil afspejle Windfelds kreative drive og energi, orkestrets improvisatoriske færdigheder og Windfelds betagende kompositioner.
Lineup
Aarhus Jazz Orchestra
Kathrine Windfeld (dirigent)
Kathrine Windfeld
Komponist, arrangør, dirigent og pianist
Kathrine har med sit eget bigband, og i et hav af andre sammenhænge, gjort sig bemærket som en af de førende komponister og arrangører på den europæiske jazzscene.
Hendes første udspil ”Aircraft” fra 2015 var nomineret til hele 3 Danish Music Awards, hvoraf hun vandt prisen som ”Årets Nye Jazznavn”. I 2017 udkom opfølgeren ”Latency”, som fik strålende modtagelse i førende internationale magasiner og aviser som The Guardian (UK), Downbeat (USA) og Le Monde (FR). Pladen blev kåret som ”Årets Danske Jazzalbum 2017” i magasinet Jazzspecial og udløste en Carl-pris.
Kathrine Windfeld har turneret i England, Tyskland, Holland, Finland, Sverige og Norge. Hun har tidligere samarbejdet med Danmarks Radios Bigband, og spillede i 2018 to udsolgte koncerter med et af Europas førende bigbands, Frankfurt Radio Big Band.
Aarhus Jazz Orchestra
Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977 af Jens Klüver og eksisterede i mange år som “Klüvers Big Band”. Med et særligt fokus på jazz og rytmisk samtidsmusik spiller Aarhus Jazz Orchestra mere end 80 koncerter om året, og med alt fra skole- og ældrekoncerter, til højprofilerede kunstneriske udviklingsprojekter, henvender orkestret sig til et mangfoldigt publikum i alle aldre.
Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, Jon Balke, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, Dee Dee Bridgewater m.fl. Orkestret høster gode anmeldelser for koncerter og udgivelser, og har flere gange været nomineret ved Danish Music Awards. I 2016 vandt orkestret i kategorierne “Årets Danske Jazzudgivelse” og “Årets Danske Jazzkomponist” for Jakob Buchanans værk “Requiem”.
Aarhus Jazz Orchestra er det eneste rytmiske basisensemble i Danmark og er støttet af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.
Generalforsamling i Jazz Esbjerg
Onsdag den 2. juni kl 17:00 på SDMK
Onsdag d. 2. juni
Flat Bop vol. 2- El Butcho
Koncerten finder sted på konservatoriet i Esbjerg (SDMK)
Line up til koncerten i Jazz Esbjerg:
Christoffer Gausdal Find, saxofon
Gunnar Sjur Ringøen, Hammondorgel
Chris Falkenberg Rasmussen, trommer
Bo Møller, guitar
Stefan Ringive, basun
Den dansk/norske trio Flat Bop udgav i 2019 deres debutalbum Soupe de Loop. Efter at have turneret i Danmark og Norge med musikken er de klar til revance med deres andet album El Butcho.
Christoffer Find, Chris Falkenberg og Gunnar Ringøen er de tre musikere, der har samlet sig i det klassiske trioformat med orgel, trommer og saxofon. Soupe de Loop er navnet på første plade, og titlen her lægger op til forskellige associationer. Men mest af alt er det en vrøvletitel, der understreger bandets legelyst. Endnu værre bliver det med det kommende album, der udgives i 2021 under titlen El Butcho. Og hvad betyder det så? Svaret findes (måske) til næste koncert.
Genremæssigt bevæger trioen sig inden for jazzen med tråde til funk, soul og blues, og som er komponeret i moderne arrangementer. Christoffer fortæller om musikken: ”Vi har to hovedmål, når vi spiller. For det første vil vi ikke gå på kompromis med det kunstneriske. Musikken skal være velforberedt og velspillende. Når det så er sagt, er vores andet mål, at der skal være plads til leg på scenen. Det er vigtigt at kunne lade musikken gå nye veje, selvom de er en del af stramme arrangementer.”
På bandets kommende plade medvirker også guitaristen Bo Møller og basunisten Stefan Ringive.
Referencer
Har tidligere spillet steder som Sønderborg Jazzclub, Tøjhuset (Fredericia), Odeon (Odense),
Copenhagen Jazz Festival, Ribe Jazz Festival, Jam Days Odense, Jazz i Trekanten, Herr Nilsen (Oslo), Kristiansand Jazzvesen (Kristiansand), Teateret i Kristiansand, Kilden Konserthus (Kristiansand) og mange flere steder.
Udpluk fra anmeldelser af Soupe de Loop (2019)
”Flat Bop har begået en god debutplade, hvor det kollektive og samlede udtryk er deres force. De forsøger ikke at stikke ud for hinanden. Det klæder dem og musikken”
Niels Overgaard, JazzNyt
”Tilsammen levendegør de fire den musik, der nok er ny, men også rundet af den tradition, der afspejles i orkesterets navn. Albummets vrøvletitel er volapyk, men en god spejling af det karakteristisk uhøjtidelige og særegne udtryk, som orkesteret fremelsker. Musikken er drillende, præget af smittende livsglæde, og så inviterer den op til dans – trods temposkift”
Ivan Rod
”‘Soupe De Loop’ består af 9 tracks fordelt på 46:41 og man bliver både fanget og smittet af Flat Bops legesyge, usædvanlige spilleglæde og uhøjtidelige selvironi, der dog aldrig truer hverken ekvilibrisme eller musikalitet.”
Martin Loft, LOFTsKAMMER
Onsdag d. 9. juni
Niclas Knudsen Trio - Go North
feat. Anders Christensen & Kresten Osgood
Koncerten finder sted på Tobakken i Esbjerg
Niclas Knudsen Guitar
Anders Christensen: Bas
Kresten Osgood: Trommer
Guitarist og komponist Niclas Knudsen er et velkendt ansigt på den danske musikscene og har blandt andet spillet med folk som Ray Anderson, Billy Preston og Tom Jones.
Ibrahim Electric, som han leverer størstedelen af det kompositoriske materiale til, har han turneret intensivt med i ind og udland igennem de sidste 12 år. Niclas seneste CD projekt ”Niclas Knudsen – Guitar Inferno” modtog i december 2016 en DMA for ”Årets bedste World Track” med nummeret ”Niafunke” Anders Christensen stærke rytmik og helt unikke melodiske bas linier har gjort ham til en af de mest eftertragtede bassister både herhjemme og i international sammenhæng.
Han er en meget alsidig musiker og har spillet med jazz koryfæer som Paul Motian og Lee Koonitz, men også med rockorkestre som Sort Sol og Savage Rose.
Kresten Osgood er en trommeslager og improvisator, der med fuld respekt for traditionen udfordrer den på ethvert givet tidspunkt. Han medvirker på omkring 100 albums og har turneret over det meste af kloden med bla andet Dr. Lonnie Smith, Sam Rivers og Yusef Lateef og mange, mange andre.
Denne nye trio tager udgangspunkt i jazzen, men bevæger sig nordpå i sin søgen efter nye musikalske jagtmarker.
Undervejs dukker reminiscenser af gamle folkeviser, hymner og ballader op og leder musikken hen til noget man kunne kalde den nordiske blues.
Historier om fortidens trængsler, længsler og glæder blander sig med jazzens frie toner og en på en gang ny og meget gammel musik søger ud i rummet.