Maria Faust nov 2020Vi fortsætter reglerne for  afvikling af koncerter grundet Corona:


  • Koncerten foregår i salen hvor der vil være plads til 100 mennesker, når afstandskravene er fulgt.
  • Dørene må først åbnes kl 18:30 og det er ikke muligt at komme ind efter 19:00 - så kom i god tid.
  • Koncerten bliver på 60 minutter uden pause.
  • Vi ser meget gerne at der betales med mobilepay ved indgangen for at undgå kontakt med kontanter. 
  • Caféen vil ikke være åben og det er ikke muligt at besøge toilettet under koncerten)
  • Det er ikke muligt at købe billetter i forsalg, så kom kl 18:30


Publikum skal bære mundbind, når man er inde på konservatoriet,

og man ikke sidder på sin stoleplads.

Kommende koncerter i efteråret 2020


19. december

Signe Juhl kvartet + the swinging sistes

OBS!!

Bemærk koncerten starter kl 19:00

Et nyt album af og med den herboende estiske komponist og musiker Maria Faust er altid en begivenhed. Som kunstner, synes hun at have en uendelig og ustoppelig drivkraft i udforskningen af sin egen kreativitet, en tørst efter at etablere nye rammer og udforske nyt land. Selv om Maria Faust er blevet stemplet som “jazzmusiker”, kan hun ikke kategoriseres efter snærende genreetiketter. Hun er en sand musikalsk opdagelsesrejsende med solidt fundament i både klassisk og improviseret musik og en af de kunstnere, som lyttere bør følge med åbent sind og ører for at opleve, hvad der nu sker. På den nye udgivelse, ORGAN, præsenterer Maria Faust flere nye kompositioner for kirkeorgel og blæsere.


Maria begyndte at skrive musik for orgel i 2017 og turnerede i 2018 med stykker arrangeret for saxofon og orgel. Den unge højt respekterede estiske organist Ulla Krigul (f. 1979) bad Maria Faust om at komponere et stykke for orgel og elektronik i sin søgen efter ny musik skrevet af komponister, der er ukendte i den klassiske verden. Det resulterede i Stromahas, der også er en del af dette album. Omarrangeret af Faust og genindspillet med Krigul i Tallinn’s St. Nicholas’ Kirke på et barokorgel, som er rost for sin lyse klangfarve og ellers er blevet brugt til indspilninger af den legendariske estiske komponist Arvo Pärt. Emanuele Maniscalco er organist på resten af albummet. Han er en Italiensk multiinstrumentalist og komponist med rødder i jazz og improviseret musik, der også medvirkede på Marias ret universelt anerkendte udgivelse, SACRUM FACERE (2014), sammen med den sekstet, der også medvirker på ORGAN.


Maria Faust søger inspiration i både sin egen personlige hukommelse og i vores mere kollektive historiske forståelse, hvad der bl.a. opleves på SACRUM FACERE, hvor hendes kreative antenner blev vendt mod kvindelig estisk kultur. 


I 2016 drog Maria sammen med den danske sanger og komponist Kira Skov til Estland og fandt et område, hvor tiden syntes at være gået i stå, hvor de i en forladt russisk-ortodoks kirke, uden elektricitet og vand, indspillede deres fælles spirituelt orienterede storværk, IN THE BEGINNING, som Berlingske gav seks stjerner og kaldte ”et enestående værk af stor sakral skønhed.” Og netop kompromisløsheden er kendetegnende for Maria Faust, og for den musik hun skriver til sine projekter med ensembler, der udforsker usædvanlige instrumentsammensætninger og teknikker.


MACHINA, fra 2018, er et miks af de traditionelle musikformer, kompositionsmusik, jazz og sound-scapes. På ORGAN lader Maria Faust igen Estland vibrere og give genlyd i sin musik, bogstaveligt talt også ved at indspille i St. Nicholas’ Kirke. Rumklangen i kirkens hvælvinger højt over gulvet og ekkoet fra stenvæggene tilføjer et ekstra lag af følsomhed og er en perfekt invitation til lytterne om at bruge både deres ører, hjerner og, ja, alle deres sanser på en meget bevægende oplevelse.


Maria Faust - Alt sax
Ned Ferm - Tenor sax
Francesco Bigoni -  Klarinet
Tomasz Dabrowski - Trompet
Mads Hyhne - Trombone
Jacob Munck - Tuba
Morten Pedersen - Orgel