Kira Skov og Miria Faust

Jazz Esbjerg

Fredag d. 12. januar kl 20.00

Kira Skov og Maria Faust

SDMK i Esbjerg

Entré 100/50.

Vi har den store glæde at præsentere Kira Skov & Maria Faust med deres fælles album "In the Beginning".

Kira Skov og Maria Faust vandt til dette års DMA i Jazz priserne for både ”Årets Danske Jazzkomponist” og ”Årets Danske Vokaljazzudgivelse”.

Fredag d. 12. januar har I mulighed for at opleve dem spille dette album ledsaget af musikere fra Syddansk Musikkonservatorium.

NB. Maria Faust er i øvrigt også SDMK-Esbjerg alumne!


I begyndelsen af 2016 drog Kira og Maria på en rejse til Estlands sydlige grænseområder. Her fandt de et univers af tabte sange og begravede historier om tab, savn, overgivelse, underkastelse, tro, manglende tro og tilgivelse. De fandt et område i en ellers foranderlig verden, hvor tiden synes at stå stille, og de fandt en gammel og forladt russisk-ortodoks kirke. Et glemt hjørne af Baltikum i en region hvis historie trues af glemslens udslettelse, og som i dag ligger nærmest øde hen. Mange kulturelle og musikalske traditioner er forsvundet, dels grundet de skiftende regimers jerngreb og deres systematiske indoktrinering, dels under voksende indflydelse af det moderne samfund. De blev begge stærkt grebet af de mange historiske og psykologiske lag, der åbenbarede sig i undersøgelsen af dette lille område, der skulle komme til at danne rammen og inspirationen til deres nye fælles projekt, In The Beginning.


I den gamle kirke var der hverken vand eller elektricitet, men mod alle odds fik Kira og Maria arrangeret en indspilning i det betagende kirkerum. De byggede simpelthen et studie i kirken til lejligheden, fløj en stjerneproducer ind fra USA og indspillede deres fælles kompositioner med arrangementer skrevet af Maria Faust til et lille seks m/k estisk kor, fire blæsere, kontrabas og trommer, og med Kira som vokalist og den ledende historiefortæller. In The Beginning er optaget og produceret af amerikanske Mark Howard (Bob Dylan, Emmylou Harris, U2 med flere), som også optog The Cabin Project.


Frugten af det kompositoriske samarbejde og den særlige indspilning udkom den 12. maj 2017.


Om Kira Skov og Maria Faust


Kira Skov er sangskriver, sanger og multiinstrumentalist. Over de senere år har hun markeret sig med udgivelser der rangerer fra hendes samarbejde “Persona” med Peter Peter og det anmelderroste The Cabin Project med Marie Fisker, samt hendes Billie Holiday-hyldestplade "Memories of Days Gone By" og de to seneste soloudgivelser, som begge var produceret af John Parish (PJ Harvey, Eels, Tracy Chapman mfl.). Kira, der debuterede på den danske musikscene med Kira and The Kindred Spirits i 2012, fik et bredt gennembrud med ”When We Were Gentle" fra 2013, der sikrede hende to Steppeulve som Årets Vokalist og Årets Danske Plade, en Carl-pris som Årets Tekstforfatter, og blev præmieret af Statens Kunstfond i 2013. Begge udgivelser har modtaget fremragende anmeldelser og Kira modtog desuden Statens kunstfonds 3-årige arbejdslegat i 2014.


Maria Faust (født i Estland) er uddannet saxofonist og komponist, bosiddende i København, Danmark. Faust er mest kendt indenfor third stream jazz, moderne big band musik, improviseret musik og andre alternative musikgenrer. Hendes egne grupper omfatter bl.a. Maria Faust Catastrophy, Shitney, Sacrum Facere og senest In The Beginning. Maria Faust er dobbelt vinder af Danish Music Awards Jazz 2014 som “Årets komponist” og “Årets særudgivelse”, samt kåret som Årets jazzmusiker 2016 i Estland.


Line-up:

Kira Skov, vocal

Maria Faust, altsax + musical director

Christoffer Gausdal Find, tenorsax

Martin Kjær Killien, trompet

Marc Bernstein, basclarinet

Uffe Lykke Kristensen, elbas

Chris Falkenberg Rasmussen, trommer


Kor:

Anna Krunderup Emmeluth

Katrine Kjeldskov Jensen

Thilde Fjord Madsen

Ellen Østervig Bathum

Dragana Budes

Jesper Møgelvang Rasmussen

Nicolai Wedel Pedersen