3x3


Onsdag d. 24. oktober kl 20.00   


SDMK

(Konservatoriet i Esbjerg, Kirkegade 61)


Entré:

Medlemmer (Studerende kr 50,- øvrige kr 100,-)

Ikke medlemmer kr 150,-

(Se nye priser for medlemskab HER)


3x3 = 303

- et portræt af tre nordiske stemmer i jazz -

KONCERTSALEN + Café Ørsted


Ved denne spektakulære aften præsenteres der

3 trio-koncerter á 45 minutter.

 
Kasper Tranberg, Nils Davidsen og Frands Rifbjerg

 Gary Thomas (US), Johnny Aaman (S) og Anders Mogensen
Hilmar Jensson (IS), Trevor Dunn (US)  og Jim Black (US)-------------------------------------------------------------


Tranberg, Mogensen og Jensson mødtes i starten af 1990’erne og har tidligere arbejdet sammen i forskellige konstellationer.


I jazzens grundlæggende trio-format vil de tre komponister og orkesterledere præsentere deres bud på jazzen anno 2018.

Koncerten vil falde i 3 forskellige afdelinger (ca. 45 min hver).


Hilmar Jensson har siden 1990’erne været en del af den internationale jazzscene og har med sine bands arbejdet fra New York, Norge og Island.

Hans trio TYFT har optrådt i mere end 35 lande. Ligeledes har han arbejdet og indspillet med bl.a. Wadada Leo Smith, Peter Evans, Chris Cheek, Ches Smith og John Zorn. Musikken er elektrisk fremaddrevet, medrivende pågående og sine steder drømmende cinematisk. Jensson er endvidere en af skaberne af den Islandske kunstner sammenslutning, tænketank og pladeselskab “Kitchen Motors”.

I denne trio finder man ligeledes tromme-innovator Jim Black, som bl.a. har samarbejdet med Laurie Andersson og Tomasz Stanko.


Trompetisten Kasper Tranberg, som har været en central del af den europæiske jazzscene i 20 år, præsenterer i sin trio en form for fabulerende moderne akustisk kammerjazz med tætte klange og luft i musikken. Har arbejdet og indspillet med en bred vifte af kunstnere fx Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov, Marc Ducret, Tyshawn Sorey, Tim Berne, John Tchicai, Steve Swallow samt Yusef Lateef med hvem han har udgivet to album.


Anders Mogensens trio med saxofonisten Gary Thomas (tidligere med Miles Davis, Herbie Hancock, Pat Metheny, John McLaughlin, Cassandra Wilson etc.) er en intens og magtfuld jazzoplevelse med groove og dynamik. Mogensen turnerer over det meste af kloden og har faste orkestre med bl.a. Jerry Bergonzi og Tim Hagans.