Fredrik Lundin 17 & Mathias POnsdag d. 3. maj

Fredrik Lundin

"De fem på nye eventyr"

Cafe Ørsted kl. 20.00-23,00  100/50


Fredrik Lundin har samlet fire af byens mest profilerede unge musikere, og til dem skrevet en bunke ny musik, en boblende, stærkt krydret gryderet der emmer af 50 års inspirationer fra James Blake til Bela Bartok, fra Jon Balke til T Bone Burnett, fra Paul Bley til LedBelly - en farverig eksplosion af musik, temperamentsfuldt formidlet af den polske trompetist Thomasz Dabrowski, de to svenskere - Petter Hängsel på trombone og Joel Illerhag på bas - og af de to danskere - Anders Provis på trommer og kapelmesteren på diverse saxofoner.


Der er tale om et lille orkester med en stor lyd, 5 store improvisatorer og udprægede personligheder i en musik der både udnytter orkestrets klanglige muligheder og de enkelte musikeres improvisatoriske potentiale til det yderste.

Se mere på:

Soundcloud - Hjemmeside - Facebook
------------------


Tirsdag d. 9. maj

Matthias Petri 4tet

feat. Hans Ulrik   

Cafe Ørsted kl. 20.00-23.00  100/50Hans Ulrik, sax

Frederick Menzies, sax

Morten Hæsum, trommer

  Matthias Flemming Petri, bas


Gruppen er opstået i sjov og i nysgerrighed efter hvad dette format og denne lyd af to horn af samme slags + rytmegruppe kan. 

Derfor er disse topmusikere gået samlet for at give en koncert der vil forsøge at udfordre denne lyd.


Den musikalske linje går tilbage til både de store Blue Note år, og den mere lyriske nordiske jazz, i et repertoire ofte skrevet af kapelmesteren selv. Det er moderne, melodisk jazz med et godt groove og et virtuost saxofonspil i front - rørende, velovervejet og med en dybt personlig sound, spillet med hans karakteristiske nerve i tæt sammenspil.Hans Ulrik :

En af vores mest anerkendte og oftest benyttede saxofonister.

Han har bevist, at man godt kan lave jazzplader, der på én gang er moderne, kunstnerisk væsentlige og samtidig imødekommende og vel klingende.

JAZZ & MAMBO blev således i 1999 hædret med en Jazz Grammy og blev et vaskeægte dansk jazzhit.


Frederick Menzies:

Er uddannet saxofonist fra Rytmisk Musikkonservatorium og Manhattan School of Music. Har spillet, indspillet og turneret med en lang række kunstnere heriblandt: Lage Lund, Ari Hoenig, Jonathan Kreisberg, DR Big Band og The Orchestra. Han har modtaget flere priser bl.a. Jacob Gade’s legat, Ung Jazz og DMA for årets nye navn med bandet Orpheus.


Morten Hæsum

Spiller og har spillet med de bedste fra den danske jazz scene gennem de sidste 15 år. Hans swing beat og fornemmelse for at skabe fantastisk musik 'on the spot' gør ham til én af de musikere som folk ringer til, når de skal bruge en af de bedste danske trommeslagere.


Matthias Flemming Petri

Matthias Flemming Petri, født 1991 I Sønderborg, er en af de mest efterspurgte danske jazz bassister i Danmark lige nu.

Siden han fik sin debut på den danske jazz scene I 2010, har Matthias arbejdet sammen med en masse hædrede, kendte og velintegrerede musikere og orkestre.

Efter han blev færdig på rytmisk musikkonservatorium I København I 2013, flyttede Matthias til New York, hvor han færdiggjorde sin kandidat grad I jazz performance på Manhattan School of Music I år 2016. Matthias Petri startede ud som klassisk bassist da han var 13 og har vundet priser for bade sit klassiske spil såvel som sit rytmiske spil.