The Song RemainsAftenens koncert på konservatoriet i Esbjerg

Torsdag den 1. oktober 2020 kl 20:00


Vi fortsætter reglerne for  afvikling af koncerter grundet Corona:


  • Koncerten foregår i salen hvor der vil være plads til 100 mennesker, når afstandskravene er fulgt.
  • Dørene må først åbnes kl 19:30 og det er ikke muligt at komme ind efter 20:00 - så kom i god tid.
  • Koncerten bliver på 60 minutter uden pause.
  • Det er ikke muligt at tegne eller fornye medlemskab til Jazz Esbjerg i forbindelse med denne koncert.
  • Til gengæld kommer alle ind til medlemspris  (studerende: 50 kr. og øvrige: 100 kr.)
  • Vi ser meget gerne at der betales med mobilepay ved indgangen for at undgå kontakt med kontanter.
  • Caféen vil ikke være åben, men det er tilladt at medbringe en øl eller vand hjemmefra. (Det er ikke muligt at besøge toilettet under koncerten)
  • Det er ikke muligt at købe billetter i forsalg, så kom kl 19:30


1. oktober kl 20:00 på SDMK


THE SONG REMAINS

Led Zeppelin - 70’ernes ikoniske rockband - fejrede i 2019 50-året for deres første album. Bandet tog verden med storm, og skabte en helt ny stil og retning indenfor rockmusikken. Et udvalg af deres udødelige musik, hentet fra Led Zeppelins 9 studiealbums, udgivet 1969-82, bliver nu nyfortolket af fire kreative og eventyrlystne musikere fra toppen af dansk og europæisk jazz.


Bag projektet står trommeslageren og komponisten Karsten Bagge, der med dette nye udspil har ønsket at genopdage sine egne musikalske rødder og forbilleder. Med sine spritnye arrangementer af Led Zeppelin sange giver han og bandet et moderne og jazzinspireret bud på den musik, der måske mere end nogen anden har været soundtrack for en hel generation.


Led Zeppelin selv var ikke alene rock-ikoner, men også improviserende og grænsesøgende musikere, der både på sine storsælgende albums og - ikke mindst - live, var en kæmpe oplevelse af rå energi, hvor også improvisation var et afgørende element.


I vil komme til at opleve bandet dreje musikkens udtryk i en helt ny, instrumental retning med et jazz perspektiv, hvor man kan forvente både at genkende og blive overrasket. Lyden er anderledes, sammenspillet er anderledes, arrangementerne er anderledes - men sangene er de samme. - The Song Remains 


OM MUSIKERNE


Claus Waidtløw - sax
Opfindsom, virtuos og en ægte musikalsk visionær. Saxofonisten Claus Waidtløw, tidl. vinder af Danish Music Awards har i mere end to årtier været en af de mest respekterede danske jazzsolister. 


Waidtløw har udgivet intet mindre end 8 albums som leder. Det seneste, New Beginning (2018), har modtaget mange anmeldelserroser, deriblandt en, der kaldte Waidtløw “en af de mest fuldkomne saxofonister i Danmark idag”. 


Waidtløw har også optrådt som efterspurgt sideman på foreløbig mere end 60 indspilninger. 


Thor Madsen - guitar 

Thor optræder hjemmevant indenfor et vidt spektrum af stilarter, både med egne og andres projekter, og er en af Danmarks mest efterspurgte guitarister. Inspirationen kommer fra flere af verdens forskellige musikkulturer, og med sine to bands Ragajazz og Wazzabi er det henholdvis indien og brasilien, der er med til at sætte rammen om musikken. 


Seneste udspil er albummet Sounds of the Mansion (2019), der er en rejse rundt i urbane musiklandskaber, krydret af soul, jazz, blues og electronica. 


Thor er, foruden selv at stå i spidsen for flere projekter, sideman med en lang række af Danmarks mest fremtrædende musikere og bands, som Jan Harbeck, Lars Møller, Aarhus Jazz Orchestra, Abdullah S og Laid Back. Han er bosat i København, men tilbringer også meget af sin tid med projekter i New York, Indien og Brasilien. 


Jesper Bodilsen - bas 

I et land med en stærk tradition for netop bassen, er Jesper en af de sidste mange års mest markante aktører på sit instrument. Desuden er han også en meget aktiv komponist og producer. Spillede fra 1997 og 13 år frem i den herboende amerikanske trommeslager Ed Thigpens trio med pianisten Carsten Dahl; et samarbejde, der førte til 6 albums. 


Bodilsen har en vidt forgrenet international karriere med en lang række store internationale navne bl.a Enrico Rava, Stefano Bollani, Seamus Blake, og har vundet adskillige priser i både ind- og udland for sit virke. 


Seneste album i eget navn, var det meget roste Scenografie (2013) feat. Bollani, Joe Barbieri, Nico Gori, Paolo Russo, Ulf Wakenius og Peter Asplund. 


Karsten Bagge - trommer/bandleder 

Gennem et par årtier en af Danmarks mest efterspurgte trommeslagere, der har turneret og indspillet med en lang række af landets førende jazznavne, bl.a. pianisterne Jørgen Emborg og Thomas Clausen, med sidstnævnte i forskellige konstellationer igennem de sidste 15 år. 


Karsten er i de senere år blevet mere og mere aktiv som komponist og leder af egne grupper, og har således udgivet 3 anmelderroste albums i eget navn, og med hovedsageligt egne kompositioner: KB Project (2010), Trio Unity (2012) m. Kevin Hays (pno/US) og Scott Colley (b/ US), og Groovements (2014) m. Aaron Parks (pno/US) og Thomas Fonnesbæk (b/DK). 


Dette nyeste projekt er for Karsten en rejse tilbage til sine tidlige musikalske rødder, og samtidig en rejse fremad i tiden, hvor hans evne til at omarrangere og nyfortolke musik - endda fra en helt anden baggrund og genre - får helt nye ting frem af de klassiske sange. 
Kommende koncerter i efteråret 2020:


5. november

Josefine Cronholm

"EMBER

---

25. november 

Maria Faust

----

19. december

Signe Juhl kvartet + the swinging siste